JANNE AHONEN EUROOPAN PARLAMENTTIIN

JANNE AHONEN EUROOPAN PARLAMENTTIIN

Janne Ahosella on kansainvälistä kokemusta

Janne Ahonen on hankkinut kansainvälistä kokemusta yritysmaailmasta kansainvälisen suuryrityksen palveluksessa toimimalla mm. Eurooppalaisen yritysneuvoston puheenjohtajana vuosina 2014 – 2019. Yrityksellä on yli 11200 työntekijää globaalisti ja Euroopan talousalueella n. 4000. Yritysneuvosto on kokoontunut vuosittain Belgiassa, Brysselissä ja kokoukseen on osallistunut edustajia 11 eri Euroopan Unionin jäsenvaltiosta. Kokouksissa puhekielenä on ollut englanti, joskin kukin edustaja on saanut puhua omalla äidinkielellään samoin kuin Euroopan parlamentissa, jossa on simultaanitulkkaus. Ahonen hallitsee toisen kotimaisen kielen lisäksi englannin kielen erinomaisesti ja saksan kielen hyvin.

Poliittista kokemusta Ahonen on saavuttanut kunnallisesti toimimalla kunnanvaltuutettuna ja tarkastuslautakunnan jäsenenä. Hän on toiminut myös Keskustan paikallisyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2009 – 2016, jolloin kuitenkin itse erosi puheenjohtajan tehtävästä ja Keskustasta vastalauseena Keskustan ja hallituksen ajamalle politiikalle.

Ennen yritysmaailmaan siirtymistään Ahonen toimi pitkään (yli 16 vuotta) Turun yliopiston ja Helsingin Teknillisen korkeakoulun (nykyisin Aalto yliopisto) tutkijana ja opettajana. Tutkijan toimessaan hän on tottunut selvittämään asioita ja toimimaan rationaalisesti. Tätä ominaisuutta on arvostettu laajalti ja hän on saanut luottamustehtäviä useissa organisaatioissa. Hän on toiminut puheenjohtajana mm. taloyhtiössä, omakotiyhdistyksessä ja osuuskunnassa. Lisäksi hän on toiminut ja toimii ylempien toimihenkilöiden pääluottamushenkilönä vuosina 2010 – 2019.

Janne Ahonen omaa tunnetusti hyvät neuvottelutaidot ja on tottunut toimimaan tiukissakin tilanteissa ja erilaisissa tehtävissä sekä sopeutunut tehtävien monenlaisiin vaatimuksiin.  Janne Ahonen on koulutukseltaan filosofian maisteri ja suorittanut myös tohtoritutkintoon vaadittavat opinnot (ei väitellyt).

Luottamustehtävät:

Puheenjohtaja, Valoniemen laituriosuuskunta, Parainen, 2015 – jatkuu
Puheenjohtaja, Eurooppalainen yritysneuvosto (EWC), 2015 – jatkuu
Jäsen, tarkastuslautakunta, Parainen, 2017 – jatkuu
Varavaltuutettu, Parainen, 2017 – jatkuu

Aiemmat luottamustehtävät:

Puheenjohtaja, paikallisyhdistys, Parainen, 2008 – 2017
Puheenjohtaja, omakotiyhdistys, Parainen, 2008 – 2018
Puheenjohtaja, taloyhtiö, Parainen, 2004 – 2008
Valtuutettu, Parainen, 2014 -2017